Gázkonvektor cseréje radiátorra

Konvektor helyett radiátor

gázkonvektor cseréje radiátorra

Miért éri meg lecserélni a konvektort Mika mini kazános radiátoros fűtés rendszerre?

Radiátoros fűtésrendszer (parapetes Mika minikazán)

Gazdaságos, környezettudatos hatásfok

Gondosan megtervezhető működés

Könnyen kivitelezhető kiépítés

Egyenletes, állandó hőérzet minden helyiségben

Akár minden helyiségben elhelyezhető fűtőtest

Márkaszervíz, könnyű hozzáférhetőség

Állandó szervíz és karbantartási lehetőség

Konvektor (régi és új gyártmány)

Rossz hatásfok

Energia pazarló működés

Költséges

Egyenetlenül fűt

Kényszermegoldás 50-60 évről ezelőttről 

Nehezen javítható

Gyakran beszerezhetetlenek már a szükséges alkatrészek

A parapetes Mika minikazán kiépíthető radiátorral működő cirkórendszerként vagy akár padlófűtési rendszerként is. A lényege, hogy az elavult, lakását egyenletesen és gazdaságosan felfűteni nem képes konvektor helyére egy minikazán kerül (méreteiben általában kisebb, mint a már meglévő konvektor), amelyhez ha a radiátoros megoldást választják, a radiátort csatlakoztatják. Előnye, hogy akár meleg vízzel együtt kombinálható a kazán működése, így a fürdőszobában helyet foglaló villany vagy gázbojler is lecserélhető egy gazdaságosabb rendszere. 

Mika minikazán fűtéskorszerűsítési csomagajánlat

Kérjen közvetlen visszajelzést a Mika minikazán csomagajánlatunkról!

gázkazán szerelő

Kérdése maradt a szolgáltatás megrendelése előtt? Hívjon most, hogy egyeztessünk!

+36 70 603 2679

Lépjen velünk kapcsolatba!

Igényelt szolgáltatás

Gázkonvektor cseréje radiátorra

Miért éri meg belevágnia a konvektor helyett radiátorra vagy padlófűtésre történő cserébe?

A magyarországi lakások egy jelentős részében még az egyébként rettenetesen elavult, és mindig is pazarló gázkonvektoros fűtés elérhető egyetlen opcióként. Ennek oka, hogy a kályhák és központi fűtést kiváltó egyedi fűtéses opcióként szerették volna kiépíteni főleg a 60-as és 70-es években épült lakásokban. A probléma azonban már ott elkezdődött, hogy jellemzően kémény és radiátor mellőzésére épült a módszer, ami így ugyan olcsóbb, gyorsabb és könnyebben elérhető megoldás volt, azonban a használatával semmilyen modern vagy gazdaságos megoldáshoz nem jutottak hozzá az új tulajdonosai. Függetlenül attól, hogy régebbi vagy pedig már újszerű szériából származó konvektor ékesíti a lakásunkat, albérletünket ugyanazokkal a hátrányokkal szembesül a használója. A konvektor helyfoglalása és az egyébként cseppet sem esztétikus kivételezések a legkisebb porblémát jelentik a sorban. A legfontosabb és legnagyobb hátránya, hogy ahhoz képest milyen alacsony a hatásfoka, drága.

A 30 m² alapterű lakásokat, amelyek több helyiséggel rendelkeznek, már nem képes egyenletesen felfűteni. Ez tuladjonképpen azt jelenti a gyakorlatban, hogy abban a helyiségben, ahol működik a konvektor körülbelül két méteres körzetben forróság van, a lakás maradék területére pedig vagy el sem jut a meleg, vagy csak alig érezhetően. Az egyenetlenség miatt a fűtéssel csinált meleg körülbelül 15-20 perc alatt elillan. Ezzel együtt a 30 percenként újra bekapcsoló fűtés egyáltalán nem gazdaságos, főleg azért, hogy a konyha és a fürdőszoba ugyanolyan hideg maradjon, mintha be se kapcsolt volna a fűtőtest.

Ezzel szemben a mini kazánnal megoldható radiátoros cirkórendszer vagy padlófűtés már a maximális modern és gazdaságos megoldások jegyében készül. A lényege, hogy a konvektor helyére egy magas hatásfokú, méreteiben azonban mini kerül, tehát a földön elhelyezhető, nem szükséges falra szerelni, mint a hagyományos kazánokat. 

A füstgáz kint ugyanott árad ki, mint eredetileg a konvektor esetében. A működési eleve ugyanaz, mint a nagy kazánoknak: fűtéscsövek, radiátorok és szabályozó. Ha igény van rá, akár meleg vízzel együtt is beépíthető, ilyenkor kiváltja a már elavult vagy nagy helyet foglaló gáz- vagy villanybojlert. A kiépítésnél fontos érv, hogy nem igényel szigorú engedélyeztetést, adminisztrációt, sok esetben a közösképviselő beleegyezésére váró kémény kiépítést vagy kibélelést, ami miatt a társasházra már egy lakás esetében is külön tűzvédelmi és kéményseprői ellenőrzések várnának.

Az elavult konvenktor cseréjével nem csak gazdaságosabb és esztétikusabb megoldást választunk. A minikazán működése jóval csendesebb és biztonságosabb is. Amennyiben a csere mellett dönt, megszűnik a konvektorok használatakor fenálló állandó szén-monoxid veszély.