Fűtési rendszer átmosása gépi vegyszeres tisztítással

Miért fontos a fűtésrendszer átmosása?

  • Mert a kazáncseréhez a gyártók előírják. 
  • Mert a fűtésrendszer élettartamát ezzel a technologiával meghosszabítható.
  • Mert a fűtési költséget tudjuk vele csökkenteni.
  • Mert a padlófűtés, radiátorok, és a kazán élettartamát növelhetjük vele.

Mikor van szükség a fűtésrendszer átmosása?

  • Egyes helységek, szobák hűvösebbek a többi helységhez képest.
  • Túl sokáig tart a fűtésrendszer felmelegedése.
  • Egy vagy több radiátor hideg az alső részeken.
  • Gyakran kell légteleníteni a fűtésrendszert.
  • Túl zajosan üzemel a kazán.

Fűtési rendszer átmosása ár

Díjszabás lakóterület alapján

A fűtésrendszer átmosásához egy speciális légbuborék technológiát alkalmazunk, ezért sokkal hatékonyabb. mint a vegyszeres fűtésmosó gépek!

Az árak tájékoztató jellegűek és nettó árak. Mivel minden lakás más és más, minden munka különbözik, ezért pontos árajánlatot helyszínienn tudunk adni.

Elhanyagolt, nem rendszeresen karbantartott fűtésrendszereknél az ár változhat.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Igényelt szolgáltatás

Kérdése van a rendelés előtt? Hívjon most!

+36 70 603 2679

Fűtésrendszer átmosás ára

Mivel minden fűtésrendszer és használati körülmény egyedi, így nem lehet látatlanban és előre maximálisan tarható árajánlatot adnia egyetlen szakembernek sem. A fűtésrendszer átmosás árát általában a rendszer méretétől, a szennyeződés mértékétől és a választott tisztítási módszertől függően adják ki.

A méret és a szennyeződés mértéke egyértelmű – egy emeletes családi ház és egy garzon lakás költsége nem lesz ugyanolyan, hiszen sem a fűtési rendszer mérete, sem a szennyeződés mértéke nem lesz azonos.

A választott tisztítási módszer esetében azonban érdemes felkészültnek lennie, hogy ne verjék át felkészületlen, azonban ügyesen kommunikáló kóklerek.

Létezik gépi és kézi tisztítási módszer, azonban a kézi tisztítás nem egyenlő a slaggal, vagy házilag összetákolt slagot helyettesítő “gép” munkájával. A valódi, szakemberek által végzett kézi fűtési rendszer átmosása ugyanúgy vegyszerrel történik, mint a gépi változat esetében.

A gépi és vegyszeres módszert minden esetben ajánljuk, ha a maximumra törekszik és két karbantartási időszak között – körülbelül 5 év – nyugodtan szeretné tölteni a fűtési időszakokat. A rozsda-, iszap-, vízkő-, algaoldó és biocid hatású szerekkel átmosott rendszerből garantáltan eltávolítható minden szennyeződés, ezáltal a fűtési rendszer ismét egyenletesen át tudja melegíteni otthonát, megszűnnek a kattogó és zavaró hangok, a gázkészülék fogyatása pedig lecsökken.

A kézi átmosást akkor ajánljuk, ha két karbantartás között szeretné szinten tartásra használni, vagy arra gyanakszik, hogy a fűtési rendszer teljesítménye romlik. Fűtési szezonban, amikor nem tudják nélkülözni a fűtést érdemes a kézi átmosással kitolni az időt a gépi átmosásig. Ilyenkor akár két hétig is a rendszerben maradhat a vegyszer, ami alatt a készülék zavartalanul működik tovább, és csak az eltelt 1-2 hét után engedik le a szakemberek a rendszert, majd töltik újra.